Sunday, May 3, 2015

Top 10 Foods Foods Kanggo Diet Sehat

Top 10 Foods Foods Kanggo Diet Sehat

1. susu: Ingetangja ibumu bakal mekso sampeyan duwe loro kaca tingal saka susu saben dina nalika padha bocah? Sampeyan bakal nindakake iku kanggo nomer apik alasan. Susu iku arang banget sugih ing calcium lan uga nulung ing kobong lemak. Kanthi kedadean sing ora dikarepke nambah saka osteoporosis lan atritis antarane wong lawas, lelebon biasa karya susu lemak-free kamulyan kanggo kesehatan iku bakal rampung. A kaca saka susu kanggo nedha isuk, lan patemon sadurunge arep turu, diet saben dina.

2. Endhog: Endhog sing sumber paling protein halal. Padha sugih ing kolin lan antioksidan sing risiko kanker susu lan penyakit saka mripat. Senajan paling apa tanpa amarga kita, konsumsi saka endhog saka kolesterol-mengaruhi situs sing kathah, kita gagal kanggo éling sing lagi dipangan ing moderat bener mimpin kanggo jantung sehat. Siji karo endhog saben dina bakal bantuan ngiyataken sistem imun lan cemlorot kulit lan rambute kesehatan. Patients jantung, Nanging, kang dianjurake kanggo matesi lelebon sing rong saben minggu.

3. Avocado: Senajan ditetepake minangka mbebayani minangka woh butter, kualitas nutrisi saka Pas ora kebungkus ing avocado kolesterol mrodhuksi namesake ing tho. Sugih ing vitamin E, folic asam lan kalium, avocados ngurangi risiko penyakit jantung lan wuta. A dollop utawa loro roti lapis bakal nelpon ora mung kanggo rasa apik, nanging uga bakal ndhukung Gawan saka beta-carotene.

4. lenga zaitun: lenga zaitun punika boten kurang saka berkah nalika nerangake ngramut jantung sehat. Kanthi kasugihan saka lemak monounsaturated apik lan antioksidan, iku mbantu kanggo nyuda kemungkinan kanker lan Alzheimer. Ing varieties prawan ekstra ing pasar sumber banget antioksidan sing dikempalken karo roso sugih. Masak karo lenga zaitun ora mung pangan sedhep, nanging uga kanggo bantuan ing panyerepan saka betcarotenoids saiki.

5. Perkakas: Senajan kalori sing dhuwur lan kudu dipangan ing moderat, kalori ing perkakas teka utamané saka tingkat dhuwur sing saka asam lemak monounsaturated, kang banget apik kanggo kesehatan. Mangan panganan sugih ing asam lemak iki uga bantuan ngurangi kolesterol ala lan ngurangi risiko penyakit jantung lan stroke. Lan paedahing kawruh atiné, perkakas uga sumber gedhe protein lan serat, antioksidan, asam lemak lan vitamins lan mineral. Iku worth kang lagi nyimak sing peanuts sing bener legumes, lan duwe nutrisi beda saka perkakas, nanging ana akeh opsi apik kanggo milih saka, kalebu Brasil perkakas, kacang mètè, walnuts, kayak, pecan, lan pluck.

6. iwak Lengo: iwak Lengo - kaya Salmon, mackerel, sardines lan sejenis iwak - dikenal kanggo kesehatan keuntungan sing nalika migunakaken ing moderat, padha (loro kanggo patang porsi per minggu). Padha ora mung sumber saka vitamins lan mineral - kalebu imun-ningkatake vitamin A lan D - nanging padha sugih ing asam lemak omega-3. Iki asam lemak tak jenuh super-sehat duwe akeh keuntungan kesehatan sawise padha wis digawa menyang resiko sudo saka penyakit jantung, otak karusakan, stroke, dimensia lan kanker prostat. Asil riset diterbitake ing Inggris Jurnal Mikrobiologi lan Bakteriologi uga tabet menawa asam omega-3 lemak uga mengaruhi kesehatan saka mripate, minangka wong bakal entuk manfaat kemajuan kamudhunan macular umur-related.

7. Beetroot: Beetroot salah siji saka sayur-sayuran paling anyar kanggo bakal ngrayakake minangka "superfood", lan uga ing kesehatan keuntungan kacarita, iku gampang kanggo ndeleng apa. Saperangan pasinaon wis disaranake sing ngombé bisa jus beetroot ing ngleksanani kanggo nambah toleransi, kolesterol lan meksa getih, nambah kasehatan nyuda jantung lan pepati fungsi, resiko saka dimensia lan perang nglawan kanker. Sayur-sayuran Versatile Iki uga sumber apik saka akeh liyane vitamins lan mineral, kalebu vitamin C, kang penting kanggo wutah tissue lan ndandani, lan Folate, kang mbantu ngurangi risiko lair cacat ing bayi-bayi bayi, uga ngewangi kanggo nyegah anemia, nyuda.

8. kulawarga trikatuka (bagéan saka genus Allium) ngandhut akeh panganan sing nindakake kamulyan kanggo kita kesehatan, kalebu bawang, papak, leeks lan chives: bawang. Studies wis ditampilake sing loro bawang lan papak bisa bantuan tingkat kolesterol, nalika asil diterbitake ing Journal of Nutrition nuduhake yen bawang uga bantuan murah meksa getih. Bawang lan papak duwe antiviral lan antibacterial, bisa bantuan marang bakteri lan penyakit kanggo perang ing awak, nalika sinau dening peneliti ing King College London lan Universitas East Inggris ketemu sing konsumsi pangan saka kulawarga trikatuka bisa mbiyantu nyegah hip osteoarthritis.

9. Peteng, leafy sayuran: peteng, leafy sayuran kaya bayem, kale lan watercress sing diet kanthi otomatis sehat akeh amarga saka "mangan mantra sayuran ijo Panjenengan" sing ana ing pikiran kita liwat taun, drummed digandhengake. Nanging, iki yakin ing daya marasake awakmu, saka sayuran ijo basis, minangka sayuran iki bursting karo gizi kayata wesi, calcium, kalium lan vitamin C, lan dikempalken karo fitokimia kesehatan-mromosiaken. Sawetara kesehatan keuntungan miturut omongane uwong saka mangan sayuran ijo Panjenengan kalebu sudo meksa getih, mbenakake kesehatan mripat lan resiko ngisor saka kognitif kabisan.

10. quinoa: quinoa wis mung bubar dadi kasedhiya digunakake lan dikenal ing akeh panggonan, nanging wis cepet dadi populer karo pamangan sehat amarga kaluwihan gedhe awak. Biasane dianggep minangka gandum (senadyan iku bener wiji), quinoa bisa digunakake ing panggonan sing mie, gandum utawa gandum kanggo panganan banget nutritious. Quinoa, kaya paling pari-parian punika sugih ing serat, nggawe kui apik kanggo sistem pencernaan, nanging mbok menawa fitur sawijining paling iku salah siji saka sawetara tetanduran sing protein kualitas ngemot kabeh wolung penting asam amino. Kajaba iku, quinoa iku sumber gedhe saka gizi kayata Magnesium, manganese, wesi, calcium, kalium lan saperangan vitamins B.

No comments:

Post a Comment